«Француз  ас-үйі»

   Әдеттегідей Федоров ауылшаруашылығы колледжінде  аспаз мамандығы бойынша оқитын студенттер арасында кәсіби шеберлік  конкурс өтті . 28 қарашада “Француз ас-үйі” – осындай ұран астында біздің оқу орнында конкурс өтті.

   Ісін жаңа бастаған жаңа аспаздық өнерде өз шеберліктерін көрсете алатын үздік тамтық калар білігі мен аспаздар бірі. Конкурсқа қатысушылардың өз арасында осы шайқас өзгерді 9 1, 2 және 3 курстан аспаздық туындыларды дайындау.

    Тапсырманы халықаралық WorldSkills чемпионатының әдістемесі бойынша әзірленген болатын. Конкурстың бірінші жылғы қамқоршы – аспазды тағамдардың берудің алдында “Amuse bouche”, дәмтатым ретінде аздаған сынаумен болды тағам, қошемет беріледі негізгі бір қабу. Тәтті жігіттер даярлады, ал екінші тапсырма “Жюльен” – ден сезді мен саңырауқұлақ муссовый десерт “үш шоколадты”. Бір мезгілде барлық қатысушылары тағамдар дайындадық. Әрбір тапсырмаға белгілі бір уақыт берілді. Шығармашылық тәсіл және бай қиял балаларға өз бірегей міне жасауға мүмкіндік берді.

     Қоғамдық тамақтандыру, әлеуметтік әріптестер, әлеуетті жұмыс берушілер ретінде конкурс қазылар алқасы тәуелсіз төрешілікті саласындағы мамандар шақырылды. Сарапшылар тағам және оның өзі ғана емес, бірақ бара жатсақ, көрсетілімді дәмі және безендіру. Бұдан басқа, конкурсқа қатысушылардың қайсысы қайта білмейтін әзірлен дәм татып қазылар алқасының мүшелері сол немесе басқа тағамы.

     Барлық конкурсқа қатысушыларға мадақтамалар  мен бағалы сыйлықтар тапсырылды.

Грибко Венера Булегеновна  ө/о шебері

Пікір қалдыру

Your email address will not be published. Required fields are marked *